ENDOMINES
KÖPER GRUVRÄTTIGHETER TILL FRIDAYS ÖPPNA DAGBROTT (Direkt)

2019-12-03 13:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Endomines har ingått ett avtal där man genom ett leasingkontrakt förvärvat gruvrättigheterna till Friday-gruvans öppna dagbrott från Nexgen Mining. Enligt avtalsvillkoren betalar Endomines en summa om 200.000 dollar för leasingkontraktet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Med tillägget av gruvrättigheterna för det öppna dagbrottet har Endomines nu slutfört konsolideringen av Friday-gruvans gruvrättigheter.

"Tillägget av gruvrättigheterna till Friday-gruvans öppna dagbrott från Nexgen representerar ett till steg mot vårt mål att producera 40.000 oz guld per år", kommenterar vd Greg Smith.

Utöver köpet av leasingkontraktet ska Endomines betala en månatlig avgift på 3.500 dollar. En nettosmältsroyalty uppgående till 4 procent betalas upp till 2 miljoner dollar och efter det betalas en royalty på 2 procent för återstoden av gruvans livstid. Under leasingavtalets första tre år har Endomines en skyldighet att utveckla tillgången motsvarande en summa uppgående åtminstone till 425.000 dollar. Dessa kan uppnås genom bolagets nuvarande verksamhet, heter det.

Leasingavtalet kan förlängas med fem år om kostnadsvillkoren har mötts enligt Endomines eller om produktion pågår vid gruvan.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Endomines Finland Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -