SENSYS GATSO
LIKVIDA MEDEL SJÖNK TILL 66 MLN KR 3 KV (122) (Direkt)

2019-11-28 09:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sensys Gatsos totala tillgängliga likvida medel uppgick till 66,1 miljoner kronor vid tredje kvartalets utgång, en minskning jämfört med 122 miljoner motsvarande tidpunkt i fjol och från 153 miljoner kronor vid utgången av 2018.

Det framgår av delårsrapporten.

Sensys Gatso hänvisar till att rörelsekapitalet, under årets första nio månader, har ökat för systemförsäljning på grund av genomförande av stora projekt som exempelvis den fordonsmonterade lösningen i Australien och landsvägsprojektet i Holland.

"Med planerade delleveranser under fjärde kvartalet 2019 förväntar vi oss betalningar under första och andra kvartalet 2020. Under 2019 har rörelsekapitalet ökat till 43,9 miljoner kronor för att finansiera tillväxten", skriver Sensys i rapporten.

Vidare uppger Sensys Gatso att bolaget inte uppfyllde ebitda-målen som krävs för en kreditfacilitet på 15 miljoner kronor med en av bolagets banker. Banken har gjort ett undantag från avtalet avseende tredje kvartalets resultat som innebär att Sensys Gatso har uppfyllt sina skyldigheter mot banken, uppger bolaget.

"Koncernen har processer för att bevaka kreditvillkoren och kassaflödet, och har kontroll på likviditetsbehovet. Vi för en diskussion med banken om villkor och kreditfaciliteter för att bättre passa vår affärsmodell framöver", heter det i rapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -