THYSSEN KRUPP
STYRELSEN FÖRESLÅR INSTÄLLD UTD FÖR 2018/2019 (Direkt)

2019-11-21 07:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Thyssen Krupps styrelse föreslår att ingen utdelning betalas ut för räkenskapsåret 2018/2019, enligt den krisande tyska stålkoncernens bokslut som publicerades på torsdagen.

Orderintag och försäljning ökade totalt 1 procent vardera under räkenskapsåret 2018/2019. Omsättningen blev därmed 42 miljarder dollar, vilket var strax över förväntade 41,6 miljarder, enligt Bloomberg News analytikersnitt.

Vinsten slutade på 802 miljoner, vilket var något lägre än väntade 805 miljoner - i linje med vad som kommunicerades i augusti ("omkring 0,8 miljarder euro").

"Många verksamhetsdelar levererar inte på en tillfredsställande nivå. Det har också att göra med att nödvändiga strukturförbättringar och omorganisationen av bolaget inte implementerats tillräckligt, konsekvensen av detta är att vi nu kommer driva på det skeendet", skriver vd Martina Merz i rapporten.

Thyssen Krupp genomgår en drastisk förvandling efter åratal av svag lönsamhet och har bland annat beslutat sig för att knoppa av den lönsamma hissdivisionen.

"Vi fortsätter med den planerade transaktionen", skriver bolaget.

Beskedet att styrelsen anser att utdelningen behöver hållas inne hänvisas till den fortsatta försvagningen av resultatet, väntande böter för marknadsmissbruk och ökade omstruktureringskostnader.

"Utgifterna för intensifiering av den pågående omstruktureringen kommer leda till signifikant högre nettoförlust för året än det föregående året.

Svenska aktivistfonden Cevian är storägare i Thyssen Krupp.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


thyssenkrupp AG - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -