URB-IT
RÖRELSERESULTATET UPPGICK TILL -10,9 MLN KR 3 KV (Direkt)

2019-11-20 16:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade bolaget Urb-it, vars idé är att leverera e-handlade produkter från butik till konsumenter genom så kallade urbers, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2019 på -10,9 miljoner kronor (-12,6).

De totala intäkterna steg till 1,5 miljoner kronor (1,3), varav nettoomsättningen ökade till 1,1 miljoner kronor (0,2).

"I linje med bolagets affärsplan för 2019-2020 har etableringen på marknaden fortskridit, produktsviten vidareutvecklats, den operationella modellen strömlinjeformats och delvis automatiserats. Parallellt har en andra nationell expansion genomförts. Detta har bidragit till en ökande nettoomsättning för koncernen, som i en jämförelse mellan januari-september 2018 och januari-september 2019 har trefaldigast. Leveransvolymerna ökar starkast i London och Paris, där behovet av miljömärkta och högkvalitativa last-mile lösningar är stort och växande", skriver Urb-it i delårsrapporten.

"Sammantaget har bolaget minskat den operationella kostnaden per order högst avsevärt jämfört med samma kvartal föregående räkenskapsår", uppger Urb-it vidare.

Likvida medel uppgick vid slutet av perioden till 3,7 miljoner kronor. Kassaflödet från den löpande verksamheten var under kvartalet -9,6 miljoner kronor.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -