ACCONEER
TROR BILSEKTORN BLIR VÅR STÖRSTA BRANSCH PÅ SIKT - VD (Direkt)

2019-11-20 13:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Radarsensorbolaget Acconeer, som är listat på First North, märker av en stor aktivitet inom bilindustrin i sitt partnerskap med Alps Alpine, efter att ha vunnit sina första design wins inom bilindustrin i september.

"Det är det mest signifikanta samarbetet vi har. Alps Alpine bygger produkter baserat på vår sensor och säljer produkterna på global basis", säger Acconeers vd Lars Lindell till Nyhetsbyrån Direkt i samband med Redeye Technology Day.

Han förklarar att det finns två produkter som Alps Alpine är ute och marknadsför nu. Den ena är en kicksensor och den andra är en sensor för att upptäcka passagerare i bilen, enkelt uttryckt "om man glömmer ett barn i bilen ska man få ett larm".

"Vi har en bra sensor för det eftersom vår sensor är så känslig att den kan detektera en puls och lätt kan upptäcka om det är en passagerare kvar i bilen", säger Lars Lindell.

I bilindustrin tar det lång tid för införsäljnng och produktutveckling, men Lars Lindell ser potential inom fordonssektorn.

"Det här kommer först innebära intäkter för oss 2022. Men när vi tittar på volymerna som bilbranschen kan generera tror vi att det kommer att bli vår största bransch på lång sikt", säger han.

Vidare har Imagimob i partnerskapmed Acconeer utvecklat en mjukvara för geststyrning för hörlurar, i samband med att Google lanserat sin smartphone Pixel 4 med geststyrning.

"Vi har en produkt som vi kommer att kunna visa upp för hörlurskunder på CES i USA i januari. Om allting går bra blir det intäkter tidigast 2021", säger Lars Lindell.

Lars Lindell påpekar att bolaget kan behöva dra upp kassaförbränningstakten (burn rate) något nästa år.

"Vi håller en burn rate på 4-5 miljoner kronor per månad. Sedan tror jag att vi kommer försöka höja burn rate nästa år och då ligga närmare 5 miljoner men fortfarande vara i det bandet", säger han.

Orsaken till att Acconeer behöver öka kostnaderna något är det kundinflöde som har skett. Bolaget har sålt omkring 1.200 utvärderingskit via Digikey och andra distributörer och det behövs mer personal och kundsupport för att hantera intresset.

"Ska vi växa behöver vi öka burn raten lite, men vi får ju in intäkter också via kundlanseringar", säger Lars Lindell.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Acconeer - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -