Skandia Korträntefond
Skandia Korträntefond backade 0,13 procent i oktober - marknaden räknar med räntehöjning inom kort (Finwire)

2019-11-19 14:09
Skandia Korträntefond hade en avkastning på -0,13 procent under oktober, medan jämförelseindex sjönk 0,08 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Marknaderna reagerade positivt på på att man i handelskonflikten mellan USA och Kina kommit närmre ett delavtal, ett så kallat fas 1-avtal. I övrigt var månaden präglad av mycket politisk turbulens. USA drog tillbaka trupper från Syrien, vilken öppnade upp för Turkiet att gå in i landet. Protester sker dessutom runt om i världen med Hongkong, Chile, Irak, Libanon och Barcelona som exempel. Inte heller Brexit-frågan är utredd efter alla turer.

I Sverige stärktes kronan mot både dollar och yen samtidigt om KPI kom in i linje med vad Riksbanken räknat med, men ändå över vad marknaden trott på. Riksbanken lovade också höjd ränta i december. Dock väntas inga kraftiga rörelser uppåt, utan snarare en lång tid nära nollan.

"Räntorna steg märkbart under månaden och även marknaden räknar nu med att räntehöjningen kommer levereras inom kort. Fed sänkte inte helt oväntat räntan under månaden men de sänder samtidigt signaler om att man eventuellt kommer pausa räntesänkningscykeln", skriver förvaltarteamet.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Korträntefond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -