Skandia Kapitalmarknadsfonden
Skandia Kapitalmarknadsfond backade 0,74 procent i oktober - politiskt turbulent månad (Finwire)

2019-11-19 14:11
Skandia Kapitalmarknadsfond avkastade -0,74 procent i oktober, vilket var 0,02 procentenheter sämre än fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Aktiemarknaderna reagerade positivt på utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina där man nu kommit nära ett så kallat fas 1-avtal. Tidigare i år var protester av de så kallade gula västarna i Frankrike på allas läppar, nu sker folkprotester i Hongkong, Chile, Irak, Syrien och Barcelona. I Syrien blev de amerikanska trupperna tillbakadragna, vilket gav Turkiet fritt fram att gå in i landet.

I Sverige kom konsumentprisindex in i linje med Riksbankens förväntan, men ändå över marknadens förväntan. Riksbanken lovad också höjd ränta i december och denna räntebana lär framöver bli flack med en lång tid nära nollan. I USA sänkte centralbanken räntan för tredje gången i år.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Obligationsfond - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -