Synact Pharma
Synact Pharma ska ansöka om att starta fas IIa-studie med nytt projekt i början av nästa år - forskningschef (Finwire)

2019-11-18 17:07
Det emissionsaktuella forskningsbolaget Synact Pharma kommer att ansöka om att inleda en fas IIa-studier med det nya projektet AP1189 under första kvartalet 2020. Genom att utöka kassan ska bolaget ta in ytterligare ett projekt i klinisk fas II.

- Nästa år ska vi gå från att ha ett projekt i klinisk fas II till att ha två projekt i klinisk fas II. Det kan vi genom att säkra finansiering i den här rundan som startar i dag, sade bolagets forskningschef Thomas Jonassen som presenterade bolaget under Sedermeradagen i Stockholm i dag.

Bolaget har sedan tidigare ett projekt inom rematoid artrit i klinisk utvecklingsfas II men beslutade tidigare i år att ta in mer pengar för att kunna flytta fram ytterligare ett projekt. Emissionen ska ge bolaget drygt 30 miljoner kronor och är fullt garanterad.

Det nya projektet, AP1189, ska utvärderas som behandling av nefrotiskt syndrom, en sjukdomsindikation som enligt bolaget har möjlighet att få särläkemedelsstatus.

Resultat från bägge fas IIa-studier väntas under första halvåret 2021. Därefter kommer bolaget antingen att försöka licensiera ut eller sälja projekten till en partner som driver utvecklingen vidare, uppgav forskningschefen.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

SynAct Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -