Spotlightaktuella cannabisbolaget ODI Pharma tar sikte på polska marknaden - vd (Finwire)

2019-11-18 17:59
Börsaktuella ODI Pharma planerar att noteras på Spotlight inom kort och kommer i samband med det ta in kapital. Verksamheten kommer i första hand att fokuseras på den polska marknaden men det långsiktiga målet är att bli Europas ledande leverantör av läkemedel baserat på medicinsk cannabis. Det sade Derek Simmross, vd och grundare, under Sedermeradagen i dag.

- Man kan fråga sig varför vi har valt just Polen som första marknad. Industrin är väldigt sporadisk nu där alla länder har olika regler och lagar, sade han och tillade:

- Polen är ett väldigt flexibelt land där alla patienter kan få tillgång till medicinsk cannabis för olika sjukdomar. Vi ser inte medicinsk cannabis som ett botemedel utan snarare något som lindrar symtom.

Derek Simmross påpekar att Polen är i samma storleksordning som Kanada och att undersökningar tyder på att det finns 300 000 patienter som är i behov av medicinsk cannabis i dag.

Bolaget siktar på att nå en marknadsandel på 10 procent, en andel som vd anser är konservativ, i Polen i slutet av 2020. Intäkterna väntas uppgå till 3 miljoner euro första året med operationell försäljning. Planen är att lansera produkter på den polska marknaden i mitten av 2020. Bolagets målgrupp är “alla”.

- Vi tror att alla någon gång i livet kommer att få en sjukdom där symtomen kan lindras.

Bolaget bildade ett svenskt holdingbolag, ODI Pharma, i oktober 2019 som ska fungera som bolagets finansiella hub. Bolagets strategi- och forskingshub är placerat i Schweiz och den operationella verksamheten är placerat i Polen. Planen är att på sikt gå in på fler marknader. Andra länder som fått regelverk är Tyskland, Grekland, Italien och Danmark. 203 miljoner människor i kontinenten har nu tillgång till laglig behandling med medicinsk cannabis.

Listningsdatum och teckningsperiod kommer att meddelas inom kort men bolaget värderas före nyemissionen till 15 miljoner kronor. Aktierna i emissionen kan tecknas för 9,20 kronor per aktie och omfattar som mest 2 720 000 aktier, vilket ger ett maxbelopp på 25 miljoner kronor. 70 procent av noteringsemissionen är redan säkrad och vd Derek Simmross och ordföranden Volker Wiederrich har båda förbundit sig att köpa aktier för vardera 1,2 miljoner kronor.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -