SEB Nordamerikafond små och medelstora bolag
SEB Nordamerikafond ökade 0,3 procent i oktober - Simpson Manufacturing drog upp (Finwire)

2019-11-18 15:19
SEB Nordamerikafond små och medelstora bolag ökade i oktober med sina 0,3 procent, vilket var bättre än index som backade 0,2 procent. Fonden har ökat med 33,5 procent hittills i år och även här överpresterar fonden index som har stigit med 29,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktiemarknaderna svarade bra på förbättrat läge i bland annat handelskonflikten mellan USA och Kina samt brexit-frågan. USA visade tecken på försvagad ekonomi, vilket ledde till att Fed sänkte styrräntan med 0,25 procentenheter.

De flesta bolag som rapporterat slog förväntningarna, men framtidsprognoserna är kraftigt neddragna och handelskonflikten är fortfarande ett orosmoln som är kvar.

Byggmaterialbolaget Simpson Manufacturing gynnade fonden mest under månaden efter att man levererat på ett tvåårigt initiativ för att öka marginalerna och bolaget gynnades även av
ökat antal byggstarter av bostäder. Även innehavet Abiomed gynnade fonden medan Silicon Laboratories drog ner fonden.

Fonden minskade i Alleghany och Teradyne för att ta hem vinster från tidigare i år. Istället ökade fonden i Lazard och AO Smith.

Förvaltaren, Mark Sherlock, kommenterar framtiden.

"Den övergripande marknaden bedöms vara rimligt prissatt, men vissa delar av marknaden bedöms vara övervärderad, där enskilda aktiekurser är frikopplade från fundamenta. Med det sagt, hittar vi fortfarande värde i många delar av marknaden och förblir fokuserade på att investera i högkvalitativa företag som bör utgöra ett visst ”skydd” om marknaden går ned och gynnas om marknaden rör sig uppåt."

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEB Nordamerika Små oc... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -