SEB Corporate Bond SEK C
SEB Corporate Bond oförändrat i oktober - försiktiga gentemot High Yield-krediter (Finwire)

2019-11-18 15:26
SEB Corporate Bond SEK C var oförändrad under oktober och har hittills i år stigit med 7,8 procent. Detta jämfört med index som var upp 0,1 procent upp i oktober och har ökat 9,1 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Mikael Anttila, Xuli Qian och Staffan Fredholm.

Riskaptiten ökade på marknaden efter bland annat lugnande besked kring både handelskonflikten mellan USA och Kina samt brexit. Vid månadens slut hade dessutom 80 procent av den tredjedel som rapporterat för kvartalet kommit in med bättre resultat än väntat.

Fondens duration är något kortare än dess jämförelseindex och räntedifferensen över statsobligationsräntorna är lägre än den för fondens jämförelseindex.

Förvaltarna kommenterar framtiden.

"Vi är fortsatt försiktiga på High Yield-krediter, på grund av förväntad svag makroekonomisk data och hög bolagsskuldsättning. Vi har en mer balanserad syn på Investment Grade-krediter då den tekniska bilden borde gynnas av att CSPP återinförs." CSPP står för Corporate sector purchase programme och är ett tillgångsköpsprogram.

Fondens största exponering vid månadsskiftet var mot finans med cirka 40 procent.

Love Josefsson
love@finwire.com, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SEB Corporate Bond Fun... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -