RECIPHARM
KAN ALDRIG UTESLUTA KONKURRERANDE HÖGRE BUD - VD (Direkt)

2019-11-18 15:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kontraktstillverkaren Recipharms vd Thomas Eldered vill inte utesluta att det kommer konkurrerande bud på brittiska Consort Medical som Recipharm avser förvärva för 10:10 pund per aktie, motsvarande nästan 6,3 miljarder kronor totalt.

"Det kan naturligtvis hända att det finns fler än vi som ser värdet i Consort. Tydligen ser RBC ett ännu större värde", säger Thomas Eldered till Nyhetsbyrån Direkt. Recipharm-vd:n tillägger även att han har svårt att se att Consort Medical skulle passa lika bra med något annat bolag än Recipharm.

Tidigare på måndagen släppte RBC Capital en analys där de bedömde att en budnivå på 10:10 pund per aktie för Consort Medical undervärderade bolaget, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om.

I analysen påpekades att det finns flera andra CDMO-aktörer (kontraktstillverkarbolag) i sektorn som genomgått en omfattande konsolidering det senaste decenniet. RBC räknar med att andra kommer att "undersöka affären närmare" till det här prisnivån för Consort.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -