RECIPHARM
CONSORT-FÖRVÄRV "EXTREMT INTRESSANT MÖJLIGHET" - VD (Direkt)

2019-11-18 10:24

STOCKHOLM (Direkt) Kontraktstilverkaren Recipharms bud på Consort Medical utgör enligt bolagets vd Thomas Eldered en "extremt intressant möjilghet" för Recipharm.

Det sade Recipharms vd Thomas Eldered under måndagens kapitalmarknadsdag.

Recipharms vd talar under inledningen av kapitalmarknadsdagen sig varm om Consort Medical som uppges vara något av ett drömförvärv för bolaget. Inte minst för att det komplementerar Recipharm väldigt väl och egentligen inte innebär någon överlappning.

Förvärvet av Consort Medical väntas slutföras under det första kvartalet 2020.

"Det kan ta lite längre tid. Det är inte inristat i sten, men vi hoppas på det", säger Thomas Eldered.

Consort Medicals består av Bespak, ett bolag med verksamhet inom drug-delivery men som även bedriver utveckling av en så kallad autoinjektor. En autoinjektor är en utrustning för injektioner som skall utföras av personer som inte har medicinsk utbildning, särskilt i akuta situationer. Bespaks omsättning motsvarar cirka 41 procent av Consorts Medicals omsättning men 58 procent av ebitda-resultatet. Bespak har en marginal 25 procent.

Consort Medicals andra del, Aesica, är en tillverkare av aktiva ingredienser till läkemedel så kallade API. Denna del har en omsättning motsvarande cirka 59 procent av Consort Medicals totala försäljning och cirka 42 procent av rörelseresultatet. Marginalen för Aesica ligger på 12,5 procent.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -