IPO
MOBA NETWORK PRELIMINÄRT GODKÄNT FÖR NASDAQ FIRST NORTH (Direkt)

2019-11-18 17:15

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Företaget Moba Network, som driver ett flertal online-communities för dataspel, har erhållit ett villkorat godkännande för handel i aktien på Nasdaq First North.

Det uppger Moba Network i ett pressmeddelande där första beräknade handelsdag anges till den 12 december 2019, i linje med tidigare information från bolaget.

De kvarstående krav som behöver uppfyllas handlar bland annat om ägarspridning.

Det är sedan tidigare känt att Moba avser notera aktien på Nasdaq First North i december och att bolaget inför detta genomför en nyemission.

Moba Network värderas i erbjudandet inför noteringen till 275 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Emissionslikviden på cirka 23,4 miljoner kronor efter emissionskostnader är huvudsakligen avsedd att finansiera förvärv av nya verksamheter, vidareutveckling av nya egenskaper på befintliga plattformar och communities, affärsutveckling av nya intäktsströmmar, samt märkesbyggande och lansering av nya communities.

I september 2018 förvärvades Criticalclick som hade etablerade varumärken samt lönsamhet med goda marginaler. Moba Network såg goda möjligheter att tillföra sina egna erfarenheter från expansion av liknande verksamheter.

Teckningskursen är 176:50 kronor per aktie. Teckningsperioden pågår mellan den 8 och 21 november 2019.

Tin Fonder är så kallad cornerstone investor och har åtagit sig att teckna aktier för totalt cirka 10 miljoner kronor. Det motsvarar cirka 39 procent av erbjudandet och 3,3 procent av antalet aktier efter erbjudandet vid fullteckning.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -