FED
POWELL TRÄFFADE TRUMP OCH MNUCHIN I VITA HUSET (Direkt)

2019-11-18 16:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Federal Reserves ordförande Jerome Powell befann sig på måndagsmorgonen lokal tid i Vita huset för ett möte med USA:s president Donald Trump och dennes finansminister Steven Mnuchin, framgår av ett uttalande från den amerikanska centralbanken på måndagen.

Fed-chefen Jerome Powell var kallad till ett möte efter inbjudan från president Donald Trump, framgår av uttalandet. Ämnet som avhandlades var ekonomin, tillväxt, arbetsmarknaden och inflationen, skriver Fed.

"Ordförande Powells kommentarer var i linje med hans anmärkningar vid det senaste kongressförhöret i förra veckan. Han diskuterade inga förväntningar för penningpolitiken utöver att han underströk att denna måste vara beroende av utvecklingen och den statistik och information som de ekonomiska prognoserna baseras på", skriver centralbanken.

Jerome Powell ska också ha sagt att han och kollegorna i den räntesättande kommittén kommer fastställa den penningpolitiska riktningen i enlighet med lagen och i syfte att i största möjliga mån stötta maximal sysselsättning och stabil prisutveckling.

"Dessa beslut kommer enskilt vara baserade på noggrann, objektiv och opolitisk policyanalys", ska Jerome Powell ha uttryckt i mötet med president Donald Trump, som vid upprepade tillfällen har gått mot konventionerna och risat Fed-chefens hållning till räntesättning.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -