JPM Global Macro Opps A EUR
JPM Global Macro Opportunities backade 2 procent i oktober - missgynnades bland annat av lång position i USA-volatilitet (Finwire)

2019-11-16 18:56
JPM Global Macro Opportunities A EUR backade 2 procent i oktober med negativt bidrag från fondens skyddsstrategier. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarteamet skriver i en kommentar att vi under månaden såg avtagande politisk risk och signaler på en stabilisering i den makroekonomisk data, vilket gav stöd till aktiemarknaderna.

Positiva bidragsgivare var fondens långa positioner i aktier, framförallt inom teknik och hälsosektorerna.

Det främsta negativa bidraget kom från skyddsstrategierna, däribland en lång position i USA-volatilitet, säljoptioner mot den europeiska aktiemarknaden och en lång dollar mot kort euro exponering.

Inför framtiden bibehåller förvaltarna en viss grad av försiktighet och har i åtanke en potentiell återupptrappning av politiska risker. Fonden är flexibel och har möjlighet att öka sin risk.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -