WNTRESEARCH
FÖRSTA PATIENTEN I FOXY-5 STUDIEN I JAN (Direkt)

2019-11-15 14:35

STOCKHOLM (Direkt Studios) Forskningsbolaget Wnt Research, som utvecklar läkemedel som förhindrar spridning av tumörceller som bildar metastaser, förväntar sig att den första patienten i fas 2-studien med Foxy-5 i Ungern ska inkluderas i januari 2020.

Det sade Wnt Research forskningschef Tommy Andersson på Mangold Insights Investerardag.

Förväntningarna från bolaget är även att studien ska ha inkluderat minst 40 patienter i mars 2020 och att en första rapport över de första indikativa resultaten ska presenteras under sommaren 2020.

Som svar på frågan om man kan få ut någon värdefull data ur en "så pass kort" fas 2-studie med "endast" 40 patienter säger Tommy Andersson:

"Det är en explorativ fas-2 studie och vi har valt ut patienter som har ett väldigt snabbt förlopp, alltså fas 3-patienter med ett par positiva noder. Så vi räknar med att det ska gå fort."

"Om man har 20 patienter som inte har blivit behandlade och tio upptäcker metastaser, då borde det ju gå att se, inte statistiskt signifikant, utan vi vill se en indikation på att det här fungerar. Och det öppnar dörren för partnerskapsdiskussioner", fortsätter han.

Eventet livesänds på Direkt Studios Youtube kanal:

https://youtu.be/U60IqdvlEwI

Eventet filmas på uppdrag av Mangold Insight. Direkt Studios står för teknisk produktion och distribution, för innehållet ansvarar Mangold Insight och respektive bolag som presenteras. Direkt Studios är en fristående verksamhet inom Nyhetsbyrån Direkt och produktionen är i sin helhet frikopplad från Nyhetsbyrån Direkts övriga redaktion.

Direkt Studios +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


WntResearch - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -