CREDIT SUISSE
KAPAR BONUSAR OAVSETT ÅTERHÄMTNING I 4 KV - BN (Direkt)

2019-11-15 14:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Credit Suisse har beslutat att kapa bonusar för firmans investmentbankirer och flyttar samtidigt kapital från enheten för att kanalisera in i avdelningen för förmögenhetsförvaltning, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Den schweiziska banken Credit Suisse är en av alla europeiska bankjättar som har gått på knäna av det tuffa makroekonomiska lågränteläget de senaste åren, då sektorn också har fått se konsekvenserna av utredningar och hot om böter från åratal av penningtvätt och bedrägerier inom just investmentverksamhet.

Credit Suisse har nyligen låtit investmentenhetens överhuvud Jim Amine gå och nu dras tumskruvarna åt ytterligare, rapporterar Bloomberg News.

Rockaden görs en tid efter att banken dessutom dragits in i en spionskandal, där en tidigare chef förföljdes av privatdetektiver sedan han skrivit på för konkurrenten UBS.

Det spelar ingen roll om Credit Suisse intäkter studsar tillbaka under det innevarande kvartalet, enligt källorna. Omstruktureringen kommer inkludera förflyttning av medel till tillväxtområden och bort från investeringsverksamheter, enligt Bloomberg News källor.

Det betyder att banken backar tillbaka från ett av sina tidigare mest högprofilerade affärsområden efter ett år som har präglats av inbromsning inom bolagsuppköpsvärlden och där flera högprofilerade börsnoteringar har avbrutits i förtid eller slutat i föga imponerande kursutveckling.

För Credit Suisse räkning har bland annat noteringen av Suisse Res brittiska enhet Reassure ställts in, samtidigt som ett kontrakt på förberedelserna av Chevrons bud på Anadarko gått i stöpet. Banken har dock utsetts till global topprådgivare i den gigantiska men segdragna noteringen av oljebolaget Saudi Aramco.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -