BUBLAR
EBITDA-RESULTATET BLEV -7 MLN KR 3 KV (-3,6) (OMS) (Direkt)

2019-11-15 11:01

(Omsändning med ändrat bolagsepitet)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Bublar, verksamt inom XR-teknik (extended reality), redovisar ett resultat före avskrivningar, ebitda, för det tredje kvartalet 2019 på -7,0 miljoner kronor (-3,6).

Resultat före skatt uppgick till -11,1 miljoner (-4,3).

"Kostnaderna är högre än motsvarande period föregående år, vilket reflekterar konsolideringen av Vobling och att färdigställandet av Otherworld Heroes och utvecklingen av Hello Kitty AR: Kawaii World är inne i en intensiv fas", skriver Bublar i delårsrapporten. Spelutvecklingen belastar resultaträkningen fullt ut.

Nettoomsättningen ökade till 4 miljoner kronor (25.000 kronor motsvarande period i fjol). Ökningen beror till huvuddelen på att Vobling, som förvärvades i oktober 2018, ingår i koncernsiffrorna. I omsättningen ingår även Sayduck, som köptes den 3 juli i år. I årets andra kvartal omsatte Bublar 3,2 miljoner kronor.

Bublar pekar också på att perioden påverkades säsongsmässigt av lägre aktivitet under semestersäsongen, men att orderingången i stort sett var oförändrad jämfört med föregående kvartal.

Under rubriken "Fortsatt utveckling av spelplattformen" skriver Bublar att det andra betatestet av Otherworld Heroes förbereds just nu och påbörjas under januari. Nu i november släpper bolaget trailern för Hello Kitty AR: Kawaii World och öppnar för fans att förregistrera sig.

Bublar har fortsatt ambitionen att lansera Hello Kitty AR: Kawaii World i samband med OS i Tokyo 2020.

Den 11 november bytte Bublar lista från NGM till First North.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Goodbye Kansas Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -