AUTOLIV
TILLVÄXT, MARGINALER I FOKUS PÅ KMD - ANALYTIKER (Direkt)

2019-11-15 14:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilsäkerhetsföretaget Autoliv, som på tisdag håller kapitalmarknadsdag i amerikanska Utah, väntas ge en positivt hållen uppdatering kring tillväxtmöjligheterna på medellång sikt, förutsättningarna för förbättrade marginaler och planer på att höja utdelningen till aktieägarna.

Det tror i alla fall Deutsche Bank, enligt en färsk analysuppdatering i vilken riktkursen höjs till 88 dollar, motsvarande cirka 850 kronor, från tidigare 84 dollar.

"Vi räknar med att Autoliv ska ge en positiv uppdatering om tillväxtmöjligheterna på medellång sikt, samt indikera att en robust tillväxt högre än marknadens ska kunna hålla i sig till och med åtminstone 2020", skriver banken.

Tillväxten skulle kunna överskrida marknadstillväxten med cirka 4 procent så långt fram som till och med 2022, med en kontinuerlig marginalexpansion till omkring 11 procent samma år, resonerar analytikern och jämför med dagens cirka 9 procent.

Mot den bakgrunden finns möjligheten att Autoliv skulle kunna åta sig att skifta ut mer kapital till aktieägarna, bland annat genom aktieåterköp, menar Deutsche Bank.

Pareto Securities, som upprepar sin riktkurs 650 kronor för Autolivs depåbevis, är lite mer försiktig.

Särskilt intresserad är mäklarfirmans analytiker av vad bolaget kan komma att säga om framtida tillväxtmöjligheter bortom 2022, då effekterna av de senaste årens starka orderingång börjar avta.

"Vi väntar oss också en mer grundlig genomgång av bolagets pågående och framtida åtgärder för att reducera kostnaderna", skriver analytikern.

Kapitalmarknadsdagen inleds tisdagen den 19 november klockan 16.10 svensk tid och avslutas klockan 01.00 på onsdagsmorgonen.

Graf: Autolivs kursutveckling hittills under 2019

Bildkälla: Infront

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -