Skandia Global Exponering
Skandia Global Exponering steg 0,5 procent i oktober - tyngdes av svenska kronans utveckling (Finwire)

2019-11-14 16:00
Skandia Global Exponering steg 0,5 procent i oktober, vilket var i linje med fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens strategi är att följa index med avvikelser för transaktionskostnader och effekten av att man avstår från vissa investeringar på grund av en policy för etik- och miljöhänsyn. Effekten av detta blev positiv med 6 baspunkter under oktober.

Under månaden kom makrodata in som visade att inköpsindex i eurozonen för tillverkningsindustrin var oförändrat samt att det i USA skapades 136 000 nya jobb under september.

ECB, Bank of Japan och Riksbanken beslutade om att behålla sina styrräntor oförändrade. Samtidigt sänkte FED sitt målintervall för räntan med 25 baspunkter. Svenska kronan stärktes därmed mot dollarn och yen men försvagades mot euron och pundet.

Den svenska kronans utveckling bidrog negativt till fondens absoluta avkastning.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia Global Exponer... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -