Motion Display
Motion Display ökar intäkterna samtidigt som resultatet sjönk i tredje kvartalet (Finwire)

2019-11-14 08:06
Displaybolaget Motion Display redovisar ökande intäkter samtidigt som resultatet sjönk i tredje kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 23 procent till 11,2 miljoner kronor (9,1).

Rörelseresultatet blev 0,4 miljoner kronor (0,9), med en rörelsemarginal på 3,6 procent (9,9).

Resultatet före och efter skatt var 0,4 miljoner kronor (0,8). Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (0,08), vilket innebär en minskning med 50 procent mot föregående år.

Orderingången för egentillverkade produkter under tredje kvartalet uppgår till 4,6 miljoner kronor (6,1).

Orderstocken vid kvartalets utgång uppgick till 4,3 miljoner kronor (5,5), varav egentillverkade produkter 3,7 miljoner kronor (4,3) och 0,6 miljoner kronor (1,2) installationer och övrigt.

Motion Display har efter kvartalets utgång erhållit en betydande order från Tyskland med ett ordervärde på 1,3 miljoner kronor.

"Efter en rekordhög orderingång i andra kvartalet kan vi konstatera att kvartalet är vårt starkaste tredje kvartal hittills. Vi når en omsättning på drygt 11 miljoner kronor och gör därmed ett positivt, om än marginellt, resultat för kvartalet. Samtidigt är orderingången under kvartalet lägre än vad vi hoppats. Vi ser för närvarande en avvaktande attityd generellt i branschen, inte minst i USA som är vår starkaste marknad, vilket bland annat leder till längre säljcykler än normalt. Det positiva är dock att listan av prospekt vi arbetar med är fortsatt stor och dessutom tilltagande", kommenterar vd Anna Engholm i delårsrapporten.

"Efter kvartalets slut har vi säkrat en order från Tyskland till ett ordervärde om 1,3 miljoner kronor vilket vi hoppas är ett tecken på att Tyskland är den spännande marknad vi förväntat oss", avslutar Anna Engholm.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Motion Display - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -