ÖRESUND
INSR BOKFÖR -20,3 MLN NOK FÖR DANSK NEDLÄGGNING I 3 KV (Direkt)

2019-11-13 08:42

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försäkringsbolaget Insr Insurance, vars största ägare är Öresund, fick ett resultat före skatt på 8 miljoner norska kronor i det tredje kvartalet 2019 (-14), framgår av delårsrapporten på onsdagen. Nettoresultatet belastas dock av omstruktureringskostnader på 20,3 miljoner norska kronor och landar därför på 12,5 miljoner.

Insr beslutade i september att lägga ner verksamheten i Danmark efter ett beslut från norska finansinspektionen. Det är denna kostnad som bokförs i delårsrapporten och drar ned nettoresultatet kraftigt, skriver vd Espen Husstad i rapporten.

Dessutom tyngdes verksamheten av en "it-incident", framgår av delårsredogörelsen.

Norska finansinspektionen drog tillbaka Insrs möjlighet att fortsätta med verksamheten i Danmark, skrev försäkringsbolaget i ett pressmeddelande i september.

"Norska finansinspektionen är av åsikten att verksamheten skulle ha organiserats som en verksamhetsgren (branch office) i stället för som i dag då verksamheten är gränsöverskridande", skrev Insr.

Men att omorganisera skulle bli för kostsamt, enligt Insr. Den danska verksamheten startades 2013 och beskrevs i samband med nedläggningen som "under kritisk massa".

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Öresund - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -