JOSAB
MINIMIVOLYM KINA-SAMRISKBOLAG KAN GE 30 MLN KR I INTÄKT (Direkt)

2019-11-13 18:02

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vattenreningsbolaget Josab, vars aktie handlas på Spotlight, uppger att bolaget under en treårsperiod kan komma att erhålla intäkter på cirka 29,6 miljoner kronor sett utifrån de minimivolymer och priser som har avtalats med de kinesiska partnerbolagen kring Josabs planerade samriskbolag i Kina.

Det meddelar Josab inför den extra bolagsstämma som bolaget ska hålla kring affären den 2 december.

Josab understryker samtidigt att detta inte avser någon försäljningsprognos eller underlag därtill.

"Detta återspeglar endast den lägsta nivån parterna accepterat av försäljning av Aqualite för att Josab inte skall ha rätten att ta bort exklusiviteten ur detta avtal", uppges det.

Den totala minimivolym för de tre första åren är 1.400 ton Aqualite, vilket skulle ge Josab en intäkt på cirka 29,6 miljoner kronor under perioden för försäljning och licensavgift till dagens kurs.

Licensavgiften baseras på samriskbolagets köp av Aqualite från Josab och uppgår till 300 euro per ton medan avtalat pris för Aqualiten är 1.700 euro per ton, vilket ger Josab en total intäkt på 2.000 euro per ton såld Aqualite.

Styrelsen bedömer att både priset för Aqualite och licensavgiften är marknadsmässiga.

Miniminivåerna för inköp av Aqualite har avtalats eftersom licensavtalet ger samriskbolaget en exklusiv rätt till försäljning i Kina.

Minimivolymerna är uppdelade på de tre första åren och uppgår till 200 ton för år 2020, 400 ton för år 2021 och 800 ton för år 2022. Minst 50 procent måste uppfyllas årligen, men 100 procent under treårsperioden.

"För att åskådliggöra vad mängden betyder så kan man med 1.400 ton Aqualite bygga cirka 2.300 stycken S100 maskiner, alternativt 560 stycken S500 maskiner", skriver Josab.

Avtalstiden är fem år, med en förlängning om två år vid utebliven uppsägning av avtalet.

Vidare meddelas detaljer kring de investeringar som de kinesiska samarbetspartnerbolagen kan komma att göra i Josab.Josab Water Solutions - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -