GAME CHEST
RESULTAT NED 3 KV, FÖRVÄRVSINTEGRATION EN UTMANING (Direkt)

2019-11-13 16:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Game Chest, som tillhandahåller digitala distributionstjänster för pc-spel, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2019 på -1,1 miljoner kronor (-0,2).

Nettoomsättningen steg till 1,4 miljoner kronor (0,2).

Under kvartalet förvärvades Code Club och Gamefiber.com.

"Båda dessa beskrivna förvärv besitter en spännande framtid men inkörsperioden och integreringen av speciellt Gamefiber.com har inneburit större utmaningar än förväntat. Bland annat har annonsförsäljningen blivit lidande av detta under perioden men bolaget jobbar oavbrutet med att lösa problemet och förväntningen är att inom kort få ordning på problemet vilket skulle innefatta en för bolaget förväntad intäktsökning", skriver vd Jesper Nord i delårsrapporten.

Game Chest har för närvarande cirka 2.000 aktiva och betalande abonnenter.

"Vi har gått från två plattformar till sex plattformar. Målet om 10.000 abonnenter har således inte uppnåtts än. Givet den utveckling som förvärven bidragit till i form av andra intäktskällor såsom annonsintäkter och spelförsäljning är bolaget inte längre i lika stor utsträckning beroende av abonnenter även om målet absolut kvarstår", uppger Jesper Nord.

Fortsatt tillväxt står högt på listan hos Game Chest och det är bolagets ambition att även fortsatt kontinuerligt leta efter och utvärdera intressanta förvärvsobjekt, fortsätter han.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Game Chest Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -