På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

IPO
TECKNINGSGRAD I AMIDOS EMISSION 50%, MED GARANTIER 76% (Direkt)

2019-11-12 17:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amidos nyemission inför noteringen på Spotlight Stock Market tecknades till cirka 16,5 miljoner kronor inklusive teckningsåtagande, motsvarande en teckningsgrad om cirka 50 procent.

Därmed aktiveras garantiteckning om cirka 8,5 miljoner kronor, innebärande att nyemissionen tecknas till cirka 76 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Amido tillförs 25 miljoner kronor före emissionskostnader.

Första dag för handel på Spotlight Stock Market beräknas bli den 2 december 2019, vilket är i linje med tidigare besked.

"Vi hade som målsättning att nå över tusen aktieägare och det gjorde vi. Men vi får ödmjukt ta till oss att vi inte nådde full teckning men tack vare garantierna så har vi kapitalet för att exekvera på planen. Tillväxten är fortsatt bra och vi har nu över 667.000 digitala nycklar", kommenterar Amidos vd Johnny Berlic.

Amido levererarar tjänster som ska förenkla passageadministration för fastighetsägare.

Bolaget avser växa genom sin befintliga digitala tjänst samt nya tjänster kring så kallad smart passage för leverans av exempelvis e-handelsvaror direkt in i bostäder, sade Amidos vd Johnny Berlic i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Han berättade samtidigt om den tuffa konkurrensen kring smarta leveranser och utmaningarna med att snabbt skala upp bolagets verksamhet för att nå försäljningsmålen som kräver kraftig tillväxt på bara ett par år, både i Sverige och i andra EU-länder.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -