Pareto Nordic Corporate Bond C
Pareto Nordic Corporate Bond ökade 0,4 procent i oktober - deltog i flera nyemissioner (Finwire)

2019-11-11 10:41
Räntefonden Pareto Nordic Corporate Bond C ökade 0,4 procent i oktober och deltog under månaden i fyra nyemissioner. Fonden är därmed upp 4,5 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

"Oktober var ytterligare en bra månad för fonden med en stabil, positiv avkastning. Den nordiska kreditmarknaden hade en god utveckling, driven av ett bra kapitalflöde", skriver fondens förvaltare Stefan Ericson, Øyvind Hamre och Eric von Koss Torkildsen i en kommentar.

Aktiviteten på den nordiska primärmarknaden beskrivs som fortsatt god, volymerna som emitterades i oktober var nära två gånger så stora som under samma månad 2018. I sin helhet ligger antalet nyemissioner under 2019 något under rekordåren 2017 och 2018.

"På andrahandsmarknaden har vi gjort några portföljjusteringar, inklusive försäljningen av Höegh LNG mot exponering för Teekay Shuttle Tankers obligationer som förfaller 2022", beskriver förvaltarna.

Under månaden deltog fonden i nyemissioner utgivna av kundtjänstföretaget SSG och oljebolaget Neptune Energy. De två sista emissionerna man deltog i var en refinansiering av skuld till logistikföretaget Scan Global Logistics och en efterställd obligation för SEB emitterad i dollar.

De största emittenterna i portföljen var per utgången av oktober Ekornes QM, Ice Group Scandinavia och Siccar Point Energy med portföljvikterna 1,8, 1,7 respektive 1,7 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto Nordic Corporat... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -