Pareto Global Corporate Bond
Pareto Global Corporate Bond backade 0,3 procent i oktober - deltog i nyemissioner av Schoeller Allibert och Frontmatec (Finwire)

2019-11-11 10:47
Räntefonden Pareto Global Corporate Bond backade 0,3 procent i oktober och deltog under månaden i nyemissioner utgivna av Schoeller Allibert och Frontmatec. Fonden är därmed upp 2,9 procent hittills i år. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltarna Stefan Ericson och Mathias Lundmark skriver i rapporten att månaden började svagt för fonden, men sedan repade sig mot slutet. Det har varit hög aktivitet med nyemissioner både i norden och globalt.

Vidare beskriver förvaltarna att en hoppfull trend i samhället är det ökade fokuset på miljön. I fonden försöker man leta efter bolag som inte skapar stora rubriker, men har konkreta lösningar till alla de utmaningar som finns.

Förutom deltagandet i Schoeller Allibert och Frontmatecs nyemissioner medverkande fonden också i att förlänga finansieringen av Scan Global.

"Schoeller Alliberts mantra är minska, återanvända och återvinna och försöka bemöta de problem som skapats av dagens samhälle. Företaget är marknadsledare i Europa för returförpackningar (RTP) och tillhandahåller återanvändbara behållare, vilket bidrar till att minska kostnader och materialavfall", kommenterar förvaltarna gällande Schoeller Alliberts.

Under månaden minskades positioner i flera cykliska bolag, såsom Nissens, Toll Brothers och MDC Partners. Samtidigt har vinster tagits hem i de positioner som handlats upp.

De största emittenterna var per utgång av månaden Upm Kymmene, qvia och Grupo Antolin med portföljvikterna 3,4, 3,1 respektive 3 procent.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Pareto Global Corporat... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -