TALKPOOL
FÖRHANDLAR OM STORT AVTAL, VÄRT MER ÄN ÅRSOMSÄTTNING (Direkt)

2019-11-01 06:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Talkpool, som är verksamt inom IoT-lösningar och kommunikationsnätverk, förhandlar om ett "omfattande" kontrakt i Mellanöstern.

"De potentiella intäkterna från den nya verksamheten beräknas överstiga alla Talkpool Groups övriga intäkter tillsammans", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I samtal med Nyhetsbyrån Direkt förtydligar bolagets styrelseordförande Magnus Sparrholm att intäktsbedömningen kan sättas i relation till bolagets omsättning om drygt 24 miljoner euro, cirka 260 miljoner kronor, under 2018.

Förhandlingarna, som pågått sedan flera månader, går enligt det First North-listade bolaget bra och Talkpool ser goda möjligheter att vinna projektet, men betonar att inget kontrakt ännu tecknats.

"Talkpool förbereder sig för att etablera ett separat företag som kommer att anställa flera tusen personer om kontraktet skrivs under. Projektet som löper över minst 5 år omfattar distribution, anslutning och drift av ett nytt medianätverk", framgår det vidare.

Magnus Sparrholm, som även är storägare i bolaget, säger till Direkt att det finns en "stor chans" att bolaget får kontraktet, men han ser även en risk att det inte blir så. Normalt går Talkpool ut med pressmeddelande när nya affärsavtal skrivits under, men av "olika anledningar" var bolaget tvunget att gå ut med information tidigare än så i det berörda fallet. Magnus Sparrholm avböjer att säga vilka dessa anledningar var.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


TalkPool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -