SWEDBANK
MARKNADEN RÄKNAR MED DISCIPLINÄR ÅTGÄRD - MS (Direkt)

2019-10-29 13:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbanken Morgan Stanley bedömer att marknaden redan räknar med att Swedbank kommer att drabbas av någon form av disciplinär åtgärd när myndighetsutredningarna kring misstänkt penningtvätt slutförs, däribland möjliga böter.

Det framgår av en analyskommentar där Morgan Stanley kommenterar tisdagens besked om att Finansinspektionen inleder ett sanktionsärende mot banken, ett besked som har bidragit till att Swedbank-aktien har sjunkit med över 3 procent och är ned mer än sina konkurrenter på Stockholmsbörsen.

Samtidigt konstaterar Morgan Stanley att FI-beskedet inte innebär att några nya anklagelser riktas mot Swedbank.

FI anser att det finns tillräckliga skäl att pröva om Swedbanks brister och svagheter bör leda till sanktion eller om undersökningen ska avslutas på något annat sätt, uppgav myndigheten på morgonen.

"I bankens svar på Finansinspektionens avstämningsskrivelse den 16 september 2019 konstaterades att bankens iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med Finansinspektionens. Det som nu ska ske är en legal prövning av om dessa iakttagelser utgör grund för sanktion", noterade Swedbank på tisdagen.

Att Swedbanks iakttagelser på flera centrala punkter stämde överens med FI:s iakttagelser kommunicerade banken redan den 17 september.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -