Skandia Smart Offensiv
Skandia Smart Offensiv avkastade 2,8 procent i september - osäkerhet politiskt och på marknaden (Finwire)

2019-10-23 07:53
Skandia Smart Offensiv avkastade 2,8 procent i september, vilket var 0,19 procent bättre än fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

"Trots en svag undervikt i aktier gick portföljen starkare än sitt referensindex på grund av gynnsamma förhållanden för strategierna. Även valutapositionerna gav bra utdelning under månaden", förklarar förvaltarna.

I rapporten beskriv september som en volatil månad, både politiskt och på marknaden. Efter en lång tids fallande räntor steg räntorna vilket gynnade räntemarknaden.

Riksbanken meddelade att man kommer höja räntan i slutet av året, vilket var motsatsen till vad marknaden väntade sig efter den senaste tidens makroindikationer och svagare statistik. Både ECB och FED sänkte räntan under månaden.

"Brexit närmar sig deadline den sista oktober och även där är osäkerheten stor trots den knappa tiden. Protesterna i Hong Kong fortsatte och vi fick ingen lösning på handelskonflikten mellan USA och Kina. I kombination med att den svenska inflationen var svagare än väntat så adderas ytterligare frågetecken kring vart konjunkturen är på väg", berättar de.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -