På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Skandia Smart Försiktig
Skandia Smart Försiktig steg 0,23 procent i september - räntemarknaden steg under månaden (Finwire)

2019-10-23 07:52
Skandia Smart Försiktig steg 0,23 procent i september, vilket var 0,14 procent bättre än fondens jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare.

September var en volatil månad både på marknaden och politiskt. Räntemarknaden gick upp något i september efter att räntan gått upp något i september mot en lång tid av nedgång.

"Brexit närmar sig deadline den sista oktober och även där är osäkerheten stor trots den knappa tiden. Protesterna i Hong Kong fortsatte och vi fick ingen lösning på handelskonflikten mellan USA och Kina. I kombination med att den svenska inflationen var svagare än väntat så adderas ytterligare frågetecken kring vart konjunkturen är på väg"; skriver förvaltarna.

Riksbanken meddelade att man ska höja räntan i slutet av året, i motsats till vad marknaden förväntade sig efter senaste tidens svagare statistik och makroindikationer. Både ECB och FED sänkte räntan under månaden.

En attack I Saudiarabien påverkade oljepriset till följd av att man väntat sig ett lägre utbud.

"Trots detta gick aktiemarknaderna överlag starkt under månaden i takt med stigande långräntor och fallande kreditspread. Denna typ av miljö skapar motvind för den defensiva aktieportföljen, men gynnar fondens ränteportfölj. Även valutapositionerna gav bra utdelning under månaden", berättar förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia SMART Försiktig - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -