Skandia Smart Balanserad
Skandia Smart Balanserad avkastade 1,6 procent i september - volatil månad både på marknaden och politiskt (Finwire)

2019-10-23 07:50
Skandia Smart Balanserad avkastade 1,6 procent i september, vilket var 0,2 procent över jämförelseindex. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver förvaltarna att september var en volatil månad, både på världens marknader och politiskt. Räntemarknaden rekylerade efter att räntan sjunkit till rekordlåga nivåer den senaste tiden under månaden steg den något.

"Brexit närmar sig deadline den sista oktober och även där är osäkerheten stor trots den knappa tiden. Protesterna i Hong Kong fortsatte och vi fick ingen lösning på handelskonflikten mellan USA och Kina. I kombination med att den svenska inflationen var svagare än väntat så adderas ytterligare frågetecken kring vart konjunkturen är på väg", skriver förvaltarna.

En attack I Saudiarabien gjorde att oljepriserna sköt i höjden efter att man väntat sig ett minskat utbud.

Riksbanken meddelade att man planerar att höja räntan senare i år, medan marknaden förväntade sig det motsatta efter svaga makroindikationer och statistik. ECB sänkte räntan under månaden.

"Denna typ av miljö gav medvind för aktieportföljen. Trots undervikten mot aktier gick fonden starkare än sitt referensindex på grund av gynnsamma förhållanden för strategierna. Även valutapositionerna gav bra ut delning under månaden", berättar förvaltarna.

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Skandia SMART Balanserad - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -