På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SHB
SKA SÄNKA KOSTNADER 1,5 MDR KR, AVVECKLAR TYSKLAND (Direkt)

2019-10-23 07:13

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbankens geografiska översyn har resulterat i att banken avvecklar verksamheten i Tyskland. Dessutom har banken för avsikt att successivt avveckla verksamheterna i Asien, enligt delårsrapporten.

Åtgärderna inleds omedelbart och väntas i huvudsak vara slutförda i slutet av 2021.

Sammantaget väntas åtgärderna leda till att Handelsbankens årliga kostnadsnivå minskas med cirka 1,5 miljarder kronor, allt annat lika, skriver banken.

Vid utgången av 2020 bedöms cirka två tredjedelar av effekten ha uppnåtts och den fulla effekten nås under 2022. Bankens intäkter väntas som resultat av åtgärderna minska med cirka 0,5 miljarder kronor när dessa är genomförda.

"Förutsättningarna bedöms därmed vara goda för en uthålligt förbättrad kostnadseffektivitet", skriver banken i rapporten.

Banken har beslutat om en omstruktureringsreserv där 900 miljoner kronor har reserverats under tredje kvartalet. Reserven avser kostnader relaterade till avveckling av kontor utanför hemmamarknaderna, vissa produktområden samt hantering av övertalighet inom främst centrala enheter.Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -