NYHETER I KORTHET ONSDAG 23 OKTOBER (Direkt)

2019-10-23 06:49
LÄMNAR FÖR NYTT. Saabs avgående vd Håkan Buskhe vill hinna med ett jobb till. Något nytt anställningskontrakt är ännu inte undertecknat (DI)
HÖJDA ESTIMAT. Börsens tungviktare har bombat på med starka rapporter, vilket har fått analytikerna att tro på ett ljusare 2020 än tidigare. (DI) 
INTE NOG. Regeringens klimatpolitik är otillräcklig för att då utsläppsmålen. Gapet mellan dagens utsläpp och målet minskar inte tillräckligt snabbt. (DN)
MÄN TILL SD, KVINNOR TILL V, C. Sverigedemokraterna är dubbelt så stora bland män som bland kvinnor. Samtidigt strömmar alltfler unga kvinnliga väljare till Vänsterpartiet och Centerpartiet, enligt Sifo. (SvD)
SYRIEN. Bara timmar innan vapenvilan i nordöstra Syrien skulle löpa ut kom Turkiet och Ryssland överens om ett nytt avtal för området: Kurdiska styrkor ska permanent dra sig tillbaka medan Ryssland och Turkiet kommer att börja samarbeta. (Ekot)
BATTERIER. Asiatiska företag bygger batterifabriker i Europa så att det knakar. Nu brådskar det för svenska Northvolt att komma i gång med produktionen. Men för sent ute är Northvolt inte, säger en expert till Svenska Dagbladet.  Batterimarknaden är enorm och under en överskådlig framtid kommer efterfrågan att vara större än utbudet, säger han. (SvD)

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SAAB B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -