JPM Global Bond Opps A (acc) SEKH
JPM Global Bond Opportunities sjönk 0,3 procent i september - förväntar sig ännu en räntesänkning från FED (Finwire)

2019-10-23 07:47
JPM Global Bond Opportunities sjönk 0,3 procent i september, vilket medför att fonden är upp 7 procent hittills i år. Jämförelseindex har under samma period avkastat 6,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

"Centralbanker kommer att förbli dovish och vi förväntar oss åtminstone ytterligare en räntesänkning från Federal Reserve", skriver fondens förvaltarteam i en kommentar.

High yield-obligationer var den främsta bidragsgivaren under perioden, företagens emissionsvolymer var fortsatt höga och mottogs väl av marknaden.

Vidare bidrog statsräntor marginellt positivt till fondens utveckling då europeiska räntor, framförallt i Italien, avkastat starkt gentemot obligationer.

På minussidan tyngdes fonden av sin exponering mot tillväxtmarknadsskuld.

Under månaden ökades exponeringen mot statsobligationer i utvecklingsländer, medan risken i tillväxtmarknader reducerades.

Kommande tre till sex månader förväntar sig förvaltarteamet en svagare än normal global tillväxt, till följd av handelskrigets negativa påverkan på makroekonomisk data. Därmed är fonden försiktigt inställd till risktagande och favoriserar mer defensiva tillgångar.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -