På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

JPM China A (acc) USD
JPM China utvecklades bättre än index i september - upp 25,2 procent i år (Finwire)

2019-10-23 07:42
JPM China A (acc) USD fortsatte överprestera index och steg 0,7 procent i september. Fonden är därmed upp 25,2 procent hittills i år, medan jämförelseindex stigit 7,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I en marknadskommentar skriver fondens förvaltarteam att kinesiska aktier utvecklats platt under månaden till följd av brist på framsteg i handelskriget, oro över global tillväxt och ökad geopolitisk risk.

Kinas statsråd har offentliggjort att man ska använda finans- och penningpolitiska verktyg för att upprätthålla landets ekonomi.

På sektornivå gynnades fonden under månaden av sin exponering mot hälsosektorn samt IT-sektorn. På den negativa sidan fanns samtidigt utilities- och energisektorn.

Fonden gynnades också av att inte ha något ägande i hälsobolaget Sino Biopharm, vars aktie föll under månaden.

I framtiden letar fonden fortsatt efter kvalitativa företag som verkar inom sektorer med strukturell tillväxt, såsom ny teknik och automatisering. I sektorer med högt statligt inblandande kommer fonden troligen behålla sin undervikt.

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

JPM China A (acc) USD - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -