AUTOLIV
FORTSATT ORGANISK TILLVÄXT VÄNTAS 3 KV - ANALYTIKER (Direkt)

2019-10-23 17:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bilsäkerhetsföretaget Autoliv står inför en kvartalsrapport med fortsatt positiv organisk tillväxt, trots en fallande global bilförsäljning. Resultatet tros landa i nivå med det andra kvartalets.

Fokus i rapporten ligger på marginalerna och prognoserna för helåret.

"Vi förväntar oss en successiv förbättring (av den justerade rörelsemarginalen) under andra halvåret med lättare motvind från råmaterialkostnader och lägre forsknings- och utvecklingskostnader", skriver Kepler Cheuvreux i en analysuppdatering.

Enligt Infront Datas sammanställning av tio analytikers prognoser väntas i genomsnitt ett justerat rörelseresultat om 185 miljoner dollar (194) och en försäljning på 2.032 miljoner dollar (2.033). Den justerade rörelsemarginalen väntas därmed landa på 9,1 procent (9,5). Organiskt väntas försäljningen öka med 1,6 procent.

På den positiva sidan noterar Deutsche Bank en rad fordonslanseringar som ökar tillväxten, vilket dock delvis motverkas av den svagare globala fordonsmarknaden. Därtill antas de tidigare uppblåsta lanseringskostnaderna fortsätta att avta, enligt banken.

Vad gäller bolagets finansiella mål på medellång sikt väntas en uppdatering i samband med kapitalmarknadsdagen den 19 november.

En potentiellt negativ faktor är den månadslånga strejk som drabbat GM. Strejken varade dock bara 15 dagar under det tredje kvartalet, konstaterar RBC Capital Markets, som tror att Autoliv är en av de underleverantörer som påverkas minst av arbetsnedläggelsen. Deutsche Bank beräknar effekten på intäkter till mindre än 5 miljoner dollar per vecka.

Autoliv spådde i samband med halvårsrapporten att den organiska försäljningstillväxten för helåret 2019 kommer att ligga i intervallet 1-3 procent, ned från den tidigare bedömningen om 5 procent.

Bolaget räknade samtidigt med att den justerade rörelsemarginalen för helåret 2019 skulle bli 9,0-9,5 procent, en sänkning från tidigare cirka 10,5 procent.

Rapporten väntas på fredagen 25 oktober, klockan 12. En telefonkonferens för analytiker och media inleds klockan 14.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -