ASTRA ZENECA
FÖRSÄLJNING INOM CANCER I FOKUS - ANALYTIKER (NY) (Direkt)

2019-10-23 17:30

(Omsändning: sändes första gången den 23 oktober)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försäljningen av ett flertal cancerläkemedel ligger i fokus inför läkemedelsjätten Astra Zenecas delårsrapport för det tredje kvartalet 2019. Däribland finns lungcancerläkemedlen Tagrisso och Imfinzi samt Lynparza vid behandling av äggstocks- och bröstcancer.

Utanför cancerområdet har Astra Zeneca under kvartalet bland annat rönt framgångar inom diabetesområdet där bolagets läkemedel Farxiga fått ett USA-godkännande för att minska sjukhusinläggningar till följd av hjärtsvikt hos patienter med typ 2-diabetes samt hjärt- kärlsjukdomar eller med ett flertal riskfaktorer för hjärt- kärlsjukdomar.

Kepler Cheuvreux förväntar sig uppdateringar kring Lokelma (ZS-9) i USA vid behandling av hyperkalemi, förhöjda nivåer av kalium i blodet. Lokelma införlivades till Astra Zeneca i samband med förvärvet av det amerikanska bioteknikbolaget ZS Pharma för 2,7 miljarder dollar i slutet på 2015.

Analyshuset framhåller även förväntade godkännanden för Lynparza inom bukspottkörtelcancer, prostatacancer och äggstockscancer.

För nyckeltillgången DS-8201 förväntar sig Kepler Cheuvreux att data presenteras på bröstcancerkongressen San Antonio Breast Cancer Symposium från den 10-14 december 2019.

En annan viktig punkt blir effektdatan från Poseidon-studien vid behandling av lungcancer med läkemedlet Imfinzi.

Resultatet per aktie för kärnverksamheten väntas, enligt Infront Datas sammanställning, komma in på 0:98 dollar. Det skulle i så fall innebära en tillväxt på cirka 38 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Intäkterna under kvartalet väntas komma in på just under 6 miljarder dollar.

Försäljningen för de viktiga lungcancerläkemedlen Tagrisso och Imfinzi väntas ligga på 857 respektive 357 miljoner dollar. För Lynparza väntas försäljningen ligga på 298 miljoner dollar.

Astra Zeneca kommer att släppa sin rapport för det tredje kvartalet på torsdagen den 24 oktober klockan 8.00. Rapporten följs upp av en telefonkonferens för media med start klockan 10.00. Vid klockan 13.00 håller läkemedelsbolaget en telefonkonferens för analytiker.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -