Three Gates
Three Gates genomför nyemission på 24,6 miljoner kronor (Finwire)

2019-10-22 15:51
Spelutvecklingsbolaget Three Gates genomför en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 24,6 miljoner kronor. Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med transaktionen kommer lån upp till 8 miljoner kronor att kvittas mot aktier avseende teckningar inom företrädesemissionen. Teckningsförbindelser från bolaget närstående, styrelse och ledning uppgår till 8,0 miljoner kronor. Nyemissionen genomförs för att stärka bolagets balansräkning, tillföra rörelsekapital och möjliggöra genomförandet av bolagets utgivningsplan.

Villkoren i nyemissionen är 5:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna fem nya aktier till teckningskursen 1 krona per aktie. Sista dag för handel i akten inklusive teckningsrätt är den 26 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 27 november. Teckningstiden löper från 2 december till 16 december.

"Som aviserat i den senaste delårsrapporten genomför vi nu en nödvändig kapitalisering av bolaget. Genom denna finansiering ­stärker vi bolagets balansräkning och skapar förutsättningar för att genomföra vår lanseringsplan. Vi står inför en mycket spännande lansering i och med den kommande globala lanseringen av Project Blue Book: the Game, där vi har ett mycket bra samarbete med SuperScale. Under den globala lanseringen kommer UA-budgeten omfatta upp till 1 miljon US dollar per månad. Därtill spelet Runecraft för Roblox, samt och Asteroids i samarbetet med Atari. Samtliga dessa är mycket bra möjligheter för Bolaget. Roblox representerar till exempel en av de snabbast växande och mest intressanta segmenten inom spel. Vi har ett mycket spännande 2020 framför oss och vi arbetar stenhårt på att nå lönsamhet i verksamheten", kommenterar vd Don Geyer.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Jumpgate - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -