Movestic
Movestic lanserar ny typ av fond med kapitalskydd (Finwire)

2019-10-22 15:24
Pensionsbolaget Movestic lanserar den nya fonden Movestic Avancera, en fond med så kallat kapitalskydd. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Fonden är paketerad med en säljoption som löpande säkrar den värdetillväxt fonden har, vilket betyder att allteftersom fonden eventuellt stiger i värde också blir säkrad på dess högre värde.

Morgan Stanley är samarbetspartner i upplägget och är även motpart i optionen.

Movestic Avancera finns med två skyddsnivåer. Beroende på vilken skyddsnivå spararen väljer kan fondens kurs inte sjunka mer än 25 respektive 15 procent från den högsta kurs fonden någonsin har haft. Movestic Avancera är en UCITS-fond med daglig handel. Förväntad årlig avgift är 1,83 respektive 1,56 procent. Fonden finns tillgänglig för sparare som har valt Movestic som tjänstepensionsleverantör eller har en kapitalförsäkring hos Movestic.

"Vi har sett ett behov bland våra kunder av att hitta nya sätt att balansera risk och avkastning. Åtta av tio sparare anser att det är viktigt att risken att förlora ett sparkapital är liten, men lika många anser att det är viktigt att det finns möjlighet till bra avkastning och vill följa med i börsuppgångar. Såvitt vi vet finns inte den här konstruktionen på den svenska marknaden sedan tidigare", säger Linnéa Ecorcheville som är vd för Movestic Liv & Pension.

Love Josefsson
love.josefsson@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -