BIOARCTIC
ADUCANUMAB-BESKED GER STÖD TILL BAN2401 - CARNEGIE (Direkt)

2019-10-22 15:27

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Carnegie bedömer att den positiva utvecklingen för Biogens läkemedelskandidat aducanumab delvis bekräftar verkningsmekanismen för Bioarctics läkemedelskandidat Ban2401.

Det framgår av en analys på tisdagen.

Carnegie har sedan tidigare en köprekommendation för Bioarctic med en riktkurs på 115 kronor. Bankens riktkurs baserar sig på en 45-procentig sannolikhet för att Ban2401 lanseras med en förväntad toppförsäljning på 14 miljarder dollar.

Vid ett antagande om en 60 procents sannolikhet att nå marknaden uppger Carnegie att värderingen skulle stiga till 150 kronor.

Beskedet från Biogen förväntas öka entusiasmen för Bioarctic samt den presentation som Biogen planerar att hålla under Alzheimerskongressen CTAD i San Diego mellan den 4-7 december 2019 om de detaljerade resultaten som väntas av Emerge- och Engage-studierna.

Carnegie beskriver Biogens uppgifter om att ansöka om ett marknadsgodkännande med aducanumab inte alls var förväntat och att detta är ett större genombrott för forskningen inom Alzheimers sjukdom.

Aducanumab och Ban2401 har relativt liknande molekyler, beskriver Carnegie, men nämner också Ban2401 och dess selektivitet för oligomerer/protofibriller.

Under Biogens telefonkonferens på tisdagen var budskapet från Biogens ledning att resultaten gällande aducanumab ger förhoppningar till läkemedelskandidaten Ban2401.

Carnegie var "Global Coordinator" i samband med börsnoteringen av Bioarctic på Nasdaq Stockholm.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


BioArctic B - I dag

{point.key}

Biogen - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -