BILLERUD KORSNÄS
SVAGA MARKNADER VÄNTAS TYNGA 3KV -ANALYTIKER (Direkt)

2019-10-22 16:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs väntas rapportera ännu ett svagt resultat, mot bakgrund av svagare marknader.

Fokus ligger dock i mångt och mycket på starten av den nya kartongmaskinen KM7 i Gruvön, som dragit ut på tiden och blivit dyrare än ursprungligen budgeterat.

"Till följd av försämrade marknadsförhållanden bedömer vi att det finns en nedsidesrisk i utsikterna för /…/ KM7. Vi förväntar oss också att fallande priser för alla produkter utom vätskekartong kommer att slå mot lönsamheten under de kommande kvartalen", skriver Kepler Cheuvreux inför rapporten.

Enligt Infront Datas sammanställning av åtta analytikers prognoser väntas det justerade rörelseresultatet uppgå till 131 miljoner kronor (540). Intäkterna antas landa på 6.326 miljoner kronor (6.054).

Billerud Korsnäs meddelade i mitten av september att KM7 har haft en lägre produktionstakt i det tredje kvartalet än vad bolaget tidigare räknat med och därmed kommer uppstarten ge större negativa resultateffekter än tidigare bedömt.

Den negativa effekten på ebitda-resultatet för det tredje kvartalet bedömdes då till 300 miljoner kronor, en uppjustering med 150 miljoner kronor från tidigare uppskattning.

Bolaget aviserade då också ett besparingsprogram med avsikt att sänka kostnaderna med 600 miljoner kronor årligen från 2021.

"Vi räknar med att resan ska vara fortsatt skumpig", noterar SEB, som dock menar att den framtida ökade produktionen i kombination med de "ambitiösa effektiviseringsinitiativen" talar för en stark vinsttillväxt längre fram.

Rapporten väntas torsdagen 24 oktober, klockan 7. En telefonkonferens för analytiker och media startar klockan 9.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Billerud - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -