Taurus Energy
Taurus Energy redovisar små resultatförändringar i fjärde kvartalet (Finwire)

2019-10-21 11:46
Etanolbolaget Taurus Energy redovisar endast smärre förändringar avseende omsättning och resultat i fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Nettoomsättningen uppgick till noll, i likhet med samma kvartal i fjol.

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -1,5 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,015).

Likvida medel var 1,8 miljoner kronor vid slutet av perioden.

Bolagets forskare har under perioden arbetat vidare med utvecklingen av arabinosjäsning i Xyloferm och har efter att ha återfått SME-status även ansökt om offentlig finansiering av
utvecklingsarbetet från Energimyndigheten.

"Bolagets styrelse och ledning har intensifierat arbetet med att hitta strategiska partners för att bredda Taurus Energys kompetens inom förbehandlingsteknik för att kunna erbjuda en mer komplett lösning i likhet med de stora aktörerna på området. För att driva denna fråga vidare och fortsätta bolagets utveckling av produkter och samarbeten har styrelsen efter periodens utgång beslutat att genomföra en företrädesemission med vidhängande teckningsoptioner. Sammantaget är emissionen genom teckningsåtaganden och garantier understödd till 50 procent", uppger vd Fredrik Weschke i rapporten.

Vidare har Taurus fortsatt att begära uppgift om statusen för ansökan för federalt marknadsgodkännande för Xyloferm i djurfoder hos FDA men har inte fått annat svar än att ansökan är under granskning.


[Tabell 1]

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Taurus Energy B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -