Taurus Energy
Taurus Energy gör emission på 22,2 miljoner kronor (Finwire)

2019-10-21 11:44
Etanolbolaget Taurus Energy vill ta in 22,2 miljoner kronor genom en företrädesemission av units. Förslaget kräver dock godkännande på årsstämman den 20 november, enligt ett pressmeddelande.

Kapitalinjektionen ska gå till det fortsatta arbetet med utvecklingen av bolagets produkt Xyloferm. Företrädesemissionen omfattas sammanlagt till 50 procent av teckningsförbindelser och emissionsgarantier. I samband med företrädesemissionen har Taurus Energy upptagit ett kortfristigt brygglån om 1 miljon kronor.

En unit innehåller två B-aktier och en teckningsoption av serie 2019/2021. Villkoren i företrädesemissionen innebär att en befintlig aktie i bolaget, oavsett aktieslag, berättigar till en uniträtt och två uniträtter berättigar till teckning av en unit till en teckningskurs om 0,48 kronor per unit.

Vid fullteckning i företrädesemissionen tillförs bolaget initialt cirka 22,2 miljoner kronor före emissionskostnader, vilka bedöms till cirka 3,5 miljoner kronor. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna tillförs bolaget ytterligare mellan cirka 11,1 miljoner kronor och cirka 22,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsperioden i företrädesemissionen löper under perioden 26 november – 11 december.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Taurus Energy B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -