FABEGE
NEGATIV NETTOUTHYRNING 3 KV (Direkt)

2019-10-21 07:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fabeges nettouthyrning blev -5 miljoner kronor i det tredje kvartalet, jämfört med plus 29 miljoner motsvarande period i fjol. Därmed ansluter sig Fabege till de övriga fastighetsbolag som rapporterat en negativ nettouthyrning, däribland Castellum och Atrium Ljungberg.

"Nettouthyrningen lever inte upp till våra förväntningar. Året fick en tuff start med Skatteverkets uppsägning och vi har inte kommit i mål med projektuthyrningar i den omfattning vi önskat", skriver nytillträdda vd:n Stefan Dahlbo i delårsrapporten och fortsätter:

"Nettouthyrningen är dessutom normalt sett svagare i tredje kvartalet. Det innebär också att projektvolymen sannolikt kommer att minska något nästa år. Vi har ett antal bra pågående dialoger som bekräftar vår tro på potentialen i våra stadsutvecklingsprojekt".

Enligt Stefan Dahlbo fortsätter Fabege, trots viss oro för bland annat konjunktur och handelsdiskussioner, att se stor efterfrågan på lokaler och hyrestillväxt. Inte minst tack vare rekordlåga räntor faller dessutom avkastningskraven ytterligare, uppger han.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Fabege - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -