TF Bank
TF Banks utlåning väntas nå sex miljarder i tredje kvartalet, odramatiskt kvartal enligt analytiker (Finwire)

2019-10-19 21:54
Utlåningstillväxt på 43 procent jämfört med samma period förra året, idel köprekommendationer och en stark utveckling för aktien under året. Analytikerna som följer bolaget vill se TF Bank bevisa att banken inte träffat på något hack i kurvan när bolaget rapporterar det tredje kvartalet den 24 oktober.

SEB skriver i sin uppdatering inför rapporten att banken "skall fortsätta göra vad de redan gör" och de har endast finjusterat estimaten inför delårsrapporten.

ABG Sundal Collier spår en vinsttillväxt på 22 procent och konstaterar att efter bankens emission av tier-2 obligationer under kvartalet är de välfinansierade för framtida tillväxt.

Carnegie upprepar sin köprekommendation och riktkurs på 125 kronor inför rapporten och spår ett "solitt kvartal".

Utlåningen väntas ha stigit till 6,0 miljarder kronor vid utgången av det tredje kvartalet och det motsvarar en tillväxt på 43 procent jämfört med utgången samma period förra året. Basen i bankens låneportfölj är konsumentlån med relativt låga kreditbelopp och kort återbetalningstid. Vid utgången av 2018 hade banken en utlåning på 4,4 miljarder.

Rörelsekostnaderna väntas ha ökat till 70 miljoner kronor, en ökning med 11 procent jämfört med samma period förra året.

Väntat rörelseresultat ligger på 76 miljoner kronor, en ökning med 21 procent jämfört med motsvarande period i fjol då vinsten landade på 63 miljoner.

Rörelsens intäkter väntas ha ökat med 21 procent till 195 miljoner kronor för det tredje kvartalet och vinsten per aktie väntas landa på 2,68 kronor, en ökning med 24 procent jämfört med samma period i fjol.


[Tabell 1]

Finwire har på uppdrag av TF Bank tagit fram konsensusdata med data från tre analytiker som följer bolaget.

Samtliga analytiker som bevakar TF Bank har köprekommendation och har sedan förra rapporten justerat upp sina riktkurser för banken.


[Tabell 2]

newsroom@finwire.se
Twitter: @Finwire

TF Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -