Zenergy
Zenergy avbryter samarbete med K-Fastigheter (Finwire)

2019-10-18 14:44
Modulbostadsbolaget Zenergy avbryter sitt samarbete med K-Fastigheter och ingår en ny överenskommelse. Genom överenskommelsen kommer de teckningsoptioner som K-Fastigheter fick genom ramavtalet att makuleras. I övrigt medför överenskommelsen ingen resultatpåverkan för Zenergy, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

"Förseningen av projekt Ödåkra och därefter Zenergys rekonstruktion har ofrånkomligt varit påfrestande för oss båda parter. Vi delar synsätt på framtida affärsutveckling och finner att den utvecklas bäst i en nystart. Vi gör detta i samförstånd och kommer titta på nya affärer tillsammans", säger Jacob Karlsson vd , K-fast Holding och Johan Olofsson, vd Zenergy i ett gemensamt uttalande.

Parterna har också enats kring att K-Fastigheter kan avropa byggnadsenheter från Zenergy, under en tid av två år, som en del i den nya överenskommelsen.

Ramavtalet utgjorde en möjlig beställning om 750 lägenheter förutsatt att provprojektet Ödåkra genomfördes. Efter det har Zenergy fått en ny styrelse med nya huvudägare och gått ur rekonstruktionen.

Zenergy har tidigare meddelat att bolaget under våren inledde en analys över det fortsatta samarbetet med K-Fastigheter, som tidigare hette Karlsson Equity Holding, rörande ramavtalet som träffades den 17 juli 2017.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Zenergy B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -