WEWORK
KAN VÄRDERAS UNDER 8 MDR USD I SOFTBANKS RÄDDNINGSPLAN (Direkt)

2019-10-18 16:52

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Japanska Softbank är i färd med att skapa en räddningsplan för kontorsdelningsbolaget Wework, där Softbank är en av de största ägarna. I upplägget kan Wework komma att värderas till under 8 miljarder dollar (77 miljarder kronor), uppger anonyma källor med insyn i ärendet för Bloomberg News.

Värderingen är bara en bråkdel av de 47 miljarder dollar (cirka 455 miljarder kronor) som Wework värderades till så sent som i januari. Bolaget var i september på väg att ta steget till Nasdaqbörsen, men när marknadens intresse visade sig vara mycket svagare än väntat stoppades noteringen i ett sent skede.

Sedan dess har de negativa nyheterna om Wework haglat och bolaget bedöms nu stå inför en akut likviditetskris.

Räddningssamtalen i Softbanks regi är enligt Bloomberg News källor ännu inte särskilt konkreta och villkoren i en aktion kan komma att förändras, enligt källorna.

JP Morgan har enligt andra källor till nyhetsbyrån inför investerare föreslagit ett alternativt räddningspaket för Wework, baserat på 5 miljarder dollar i nya företagsobligationer med skräpstatus. Banken ska inför ett hundratal presumtiva investerare ha lagt fram förslaget, som i så fall skulle vara ett av de mer riskfyllda erbjudandena på obligationsmarknaden under senare år.JP Morgan Chase & Co - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -