Vontobel Fund - mtx Sustainable Emerging Markets Leaders
Vontobel Fund mtx Sustainable Emerging Markets Leaders ökar i Ambev, Samsung och TSMC, säljer i Guangdong (Finwire)

2019-10-18 15:20
Vontobel Fund mtx Sustainable Emerging Markets Leaders underpresterade gentemot sitt jämförelseindex i september på grund av bland annat innehav i utilities och finans som tyngde. Det skriver fonden i en månadsrapport.

Fonden har under månaden ökat sina innehav i Ambev, Samsung och TSMC. Kinesiska Guangdong Holding valde fonden att minska i.

Totalt hade fonden per septembers utgång 44 innehav. TSMC, Tencent, Alibaba, Samsung, och Ping An var de med störst vikt.

Förvaltarna tror framöver på tillväxtmarknader och ser fler möjliga orsaker till varför det fjärde kvartalet skulle kunna bjuda på ytterligare uppgång. Handelskriget kan troligen lösas, åtminstone delvis, och detta stärks av att Trump troligen vill ha löst konflikten i tid innan valet nästa år.

Enligt JPMorgan har de månatliga utflödena från tillväxtmarknaderna minskat till 3 miljarder dollar i september, detta jämfört med ett utflöde på 19,3 miljarder i augusti. Hittills i år rapporteras utflödet uppgå till 25,6 miljarder.

Love Josefsson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -